8 Juni was het dan zover, kookworkshop 2.
Nadat we vorige week verschillende bereidingswijzen van de aardappel hadden geleerd gaf Marieke Swinkels van Let’s Cook nu speciaal voor Natuurlijk! Bij Kaat een kookworkshop over pasta.
Na wat korte uitleg, Marieke houdt er van om vooral te werken en niet te lang te vertellen, gingen de deelnemers in tweetallen aan de slag. Er werden 3 verschillende pastasausen gemaakt. Een witte met kip, een rode met rundergehakt en een bolognesesaus.
Hier werden verschillende technieken bij gebruikt zodat je ook een heel ander mondgevoel krijgt. Niet alleen qua smaak maar ook omdat de sauzen op deze manier allemaal een andere structuur hebben.
Er werd biologische volkorenpasta gekookt, gewone volkorenpasta en twee personen zijn zelf pasta gaan maken. Wat toch lastiger was dan zij van te voren gedacht hadden. Dit is een tijdrovend klusje waarbij geduld zeker gewenst is.
Om 7 uur konden we aan tafel om heerlijk genieten van onze zelfgemaakte verse pasta-gerechten.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023