Gisteravond was de eerste kookworkshop die Marieke Swinkels van Let’s Cook gaf voor Natuurlijk! Bij Kaat.
Deze eerste workshop stond in het teken van de aardappel. Wat kun je er eigenlijk allemaal mee? En hoe houd ik deze ook nog gezond. Maarliefst negen deelnemers hadden we voor deze avond die in groepjes van 2 of 3 personen aan de slag gingen met vier verschillende recepten. We hebben gepofte aardappels gemaakt, frietjes, aardappelschijfjes en waaiers. Deze konden allemaal in de oven zodat er weinig tot geen vet aan toegevoegd hoefde te worden.
Terwijl de aardappels in de oven stonden werd er nog uitgelegd hoe we een salade nog meer smaak kunnen geven. Wat lekker is over een gepofte aardappel en is er nog een heerlijke bloemkool-ovenschotel gemaakt.
Vandaag ontvangen de deelnemers alle recepten zodat ze zelf thuis aan de slag kunnen. De basis hebben zij gisteren geleerd en gezien, nu kunnen zij volop zelf gaan variëren. Met bijvoorbeeld kruiden en verschillende (magere) sausjes.
Volgende week maandag gaan we aan de slag met pasta-gerechten.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023