Mijn ervaringen zijn net zoals zovelen die altijd een maatje meer hebben. Na jaren met shakes geleefd te hebben wilde ik toch overstappen naar gezond eten en leven. Vooral het gezond leven was voor mij de grote drijfveer. Na vele dagen op google te hebben gesurft ben ik bij Kathelijn terecht gekomen. Waarom…het gaf me gewoon een goed gevoel!

Weg met de weegschaal, dat is nog eens een uitdaging

Dus afspraak gemaakt en de eerste kennismaking verliep goed. Afspraken gemaakt en ik begon aan de nieuwe manier van leven. Het advies van Kathelijn was om de shakes af te bouwen en dus niet ineens stoppen. Ik was als de dood dat ik aan zou komen dus dat gaf me toch vertrouwen. Door mijn andere manier van eten kwam er ook weer veel gezelligheid terug in het gezin, vooral samen eten beviel geweldig. Met deze manier van leven ben ik enkele kilo’s verloren maar toch was ik nog steeds geobsedeerd door mijn gewicht. Wat geeft de weegschaal aan!! Dit was voor mij zo noodzakelijk ondanks dat Kathelijn meerdere keren aangaf dat wanneer je goed in je vel zit het gewicht wel komt. Toch was het voor mij niet te accepteren. Totdat ik mijn vervolgafspraak moest afbellen omdat ik met longontsteking op bed lag.

Kathelijn belde zelf!

In het telefoongesprek gaf ik aan dat mijn nieuwe manier van leven weer naar de achtergrond was geraakt. Geen puf, geen zin, als ik iets wil eten dan neem ik maar waar ik zin in heb en geen beweging. Het advies van Kathelijn was om de lijst GEDACHTEN bij te gaan houden…Elk gevoel is te herleiden tot de gedachte die eraan vooraf ging. Mijn eerste gedachte was alwéér een lijst bijhouden maar afspraak is afspraak!.

Deze lijst is het keerpunt van mijn leven geweest

Via deze lijst ben ik veel van mezelf te weten gekomen en zijn er veel dingen duidelijk geworden. Heel verrassend is het dat je na vele jaren er pas achter komt wat belangrijk is. Door mijn hoog gevoeligheid weet ik vaak wat anderen bezighoud en daardoor voel ik ook vele dingen aan zoals verdriet, jaloezie en onmacht. Het luisteren naar de verhalen kost mij veel energie en door juist die energie aan anderen te geven ben ik me er nu van bewust dat ik daarna tijd voor mezelf moet inplannen. Deze wijsheid door een simpel lijstje!

Eetbuien en HSP

Het eerste gesprek wat ik daarna met Kathelijn heb gevoerd was echt een OPENBARING. Nooit de link gelegd dat HSP mijn eetgedrag bepaalde. Om te overleven ging ik eten; nieuwe energie dacht ik. Dit was een geweldige ervaring vooral ook omdat ik het niet nodig vond om HSP  met Kathelijn te delen. Het luisteren naar anderen en daarbij voelen wat anderen bezighoudt  is toch niet iets wat verteld moet worden. Dus wel voor mij!! Na deze ervaring ben ik heel anders in het leven komen te staan. Wat ik eerst niet voor mogelijk hield is nu een feit; ik ga niet meer op de weegschaal en toch val ik af; Ook kan ik weer van vele dingen genieten. Maak nu de juiste keuze en vooral>>>>> IK BEN GOED VOOR MEZELF

Goed voor mezelf zorgen

Wel neem ik nu de tijd wanneer ik voel dat de energie uit mijn lichaam verdwijnt. Ik las een rustmoment in en geniet bewust van een heerlijke cappuccino.

Kathelijn het was een hele reis samen en het einddoel is nog niet bereikt maar we zijn op de goede en juiste weg. Door de gesprekken en adviezen van jou zit k nu veel beter in mijn vel en ben me bewust van mijn valkuilen. Het was super!!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?