Ik wil geen moeke zijn!
Daar begon ons gesprek mee. Marieke baalde van zichzelf. Ze wilde zijn zoals haar broer, want hem gaat alles zo makkelijk af. Ze wilde zijn zoals die knappe collega met dat mooie figuur. Als haar vriendin die haar huis zo mooi heeft ingericht.
Een maand geleden kwam ze voor ons kennismakingsgesprek, ze wilde afvallen, want als ze slank zou zijn, dan zag ze er in ieder geval goed uit.

Maar nu, gaandeweg het traject ziet ze, dat als je je van binnen niet goed voelt, alleen maar bezig bent met anderen en wat anderen van je vinden, dan straal je van buiten nog niet.

Een fitte zelfverzekerde vrouw

Als zij vanuit een houding blijft komen van; “ik wil zijn zoals die anderen” en “wat zullen ze wel van mij denken?” dan zal er weinig tot niets gaan veranderen. Als ze blijft denken: Ik wil geen moeke zijn, verandert er ook niets.
Ze vertelde dat ze naar buiten gaat met vlekken op haar trui van de baby, maar dat ze eigenlijk een mooie, fitte, zelfverzekerde vrouw wil zijn. Maar even van trui wisselen, dat was te veel moeite, dan moet ik ook weer vaker wassen, kost weer tijd. En zo waren er heel veel smoesjes om er als moeke bij te blijven lopen terwijl ze dat eigenlijk niet wil.
Wat wil je dan wel Marieke? Een fitte, zelfverzekerde vrouw zijn!

Innerlijke houding

Ok, gaat een fitte, zelfverzekerde vrouw met vlekken van haar baby op haar trui naar buiten? Loopt zij in haar positiekleding door de supermarkt?
Nee, de jongste is net een jaar geworden, ik kan best wel weer mijn leuke kleding aan, maar die positiebroek zit zo lekker.
JA lieve Marieke, je zult iets comfortabels op moeten geven om je doel te gaan bereiken. En als dat is je positiebroek vervangen voor iets wat misschien iets minder lekker zit maar jou wel laat stralen. Dan is dat wat het is en zul je daar naar moeten gaan handelen.
Die zelfverzekerde vrouw die je wilt zijn? Hoe loopt zij, hoe spreekt zij, hoe kleedt zij zich? Wie is die vrouw? Marieke dacht er even over na en toen we afscheid namen bij de deur zei ze: Volgende keer zie jij hier een andere vrouw staan.

Vanmorgen kreeg ik een appje van haar: Jeetje wat een eyeopener was dat gister. Iets wat al lang in mijn hoofd speelt, een soort onrust wat ik nooit kon benoemen. Altijd zoekende naar iets, maar naar wat? Een betere versie van mezelf? Naar andere wil ik laten zien dat ik echt wel een goede moeder ben, dat ik sociaal ben, een uitdagende baan heb, alles op orde heb en ook nog ontzettend gelukkig ben. Maar waarom? Waarom doe ik niet wat ik zelf wil, en heb ik lak aan wat andere van mij denken? Ik dacht dat ik bij je kwam alleen maar om gewicht te verliezen. Want dan zou ik er in ieder geval weer goed uit zien. Maar me van binnen waarschijnlijk hetzelfde voelen. Dus misschien een iets ander traject wat we samen aangaan, en ik hoop dat dat voor jou ook goed is. Maar met een beter en blijvend eindresultaat! Dankjewel Kaat voor gister!

Lekker in je vel zitten

OH wat ben ik trots op Marieke. Het is niet afvallen wat gelukkig maakt. Het is zo veel meer. En dat is wat ik doe met jou. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij weer lekker in je vel zit. Want als jij lekker in je vel zit, dan komt daar een gewicht bij wat bij jou past. Een figuur waar jij blij van wordt.

Zelf aan de slag?

Ben jij klaar om aan jezelf te gaan werken? Lekker in je vel te gaan zitten en je niet meer druk te hoeven maken over wat anderen van jou vinden? Je zelf niet meer hoeven te vergelijken met al die anderen? Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

 

 

 

 

 

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)


Pop up sluiten

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?