Avocado, de meeste mensen vinden het heerlijk en we hebben al vaker gehoord dat avocado gezond voor ons is. Let op dat je er niet te veel van eet. Een avocado bevat bijzonder veel goede vetten en daardoor dus ook veel calorieën. Zolang je af wilt vallen neem dan maximaal een halve avocado op een dag. En weet je ook waarom en waar een avocado allemaal goed voor is?

10 redenen om iedere dag een halve avocado te eten:

1. Afvallen
Avocado geeft niet allen wat extra smaak en structuur aan je maaltijd, maar een halve avocado zorgt er ook voor dat je sneller verzadigd bent en blijft. Dit zorgt ervoor dat je minder behoefte krijgt te gaan snacken.

2. Bloeddruk
Avocado’s zijn rijk aan kalium, wat er mede voor zorgt dat je bloeddruk gereguleerd wordt. En de kalium draagt bij aan een betere afvoer van jodium en dus een verlaging van de bloeddruk.

3. Ogen
Avocado bevat 2 soorten carotenoïden, bio-actieve stoffen met een anti-oxidatieve werking die noodzakelijk zijn voor de gezondheid van je ogen en het zicht. Avocado is de enige vrucht die deze 2 ingrediënten in deze hoge dosis bevat.

4. Cholesterol
Studies wijzen uit dat avocado’s de slechte cholesterol, de LDL, verlaagt en de cholesterol levels in balans houden door de goede vetten die ze bevatten.

5. Diabetes
Onderzoek wijst uit dat wanneer diabetes patiënten iedere dag een avocado eten, dit de insuline en bloed glucose levels beter in balans houdt.

6. Zwangerschap
Avocado’s zijn goed voor zowel moeder als kind. Het is rijk aan B6, foliumzuur, vitamine c en kalium en een goede bron om extra vitamines binnen te krijgen voor jou en je baby. Daarnaast kan het verlichting bieden aan ochtend misselijkheid.

7. Gezondheid van de botten
Avocado’s zijn een bron van vitamine K. Vitamine K is net zo essentieel als vitamine D en calcium, omdat het helpt de calcium beter op te nemen.

8. Vol voedingsstoffen
Een avocado bevat meer dan over 20 vitamines en mineralen. En voorziet al voor een deel in je dagelijkse behoefte, waaronder 25% vitamine C, 39% vitamine K, 30% foliumzuur, en 21% kalium. Heerlijk op je brood, kijk eens hier voor meer PlantAardige broodbeleg ideeën

9. Opname nutriënten
Net zo belangrijk als de inname van de juiste voedingsstoffen, is het vermogen deze goed op te nemen in je lijf. De vetten in de avocado zorgen ervoor dat vet oplosbare vitamines beter worden opgenomen. Hieronder vallen vitamine A, D, E en K en carotenoïden.

10. Gezonde vetten
Gezonde vetten zijn essentieel voor een lichaam, avocado bevat veel van deze gezonde vetten en zorgen hiermee voor een verminderd risico op een infarct of hart falen.

Via deze link vind je een heerlijk recept met avocado en hier een boek over avocado.

 

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?