Wat is het toch leuk om van al die heerlijke snoep, koek en taarten een gezondere versie te maken, bedenken of te vinden.
Zo vond ik vorige week een recept van een eierkoek zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Daar wordt ik heel erg blij van.
Ben jij ook een fan van eierkoeken? Dan is dit recept een echte aanrader. Deze verzadigt ook zodat je er geen 5 van nodig hebt voordat je kunt stoppen met eten.
Je kunt de eierkoek natuurlijk opleuken met aardbeien, wat (slag-)room of bijvoorbeeld wat amandelschaafsel of jam. Maar zonder dat er op te doen is deze ook al niet te versmaden.
Benodigdheden:
- 50 gram amandelmeel
- 1/2 eetlepel ahornsiroop (of iets meer honing)
- 1 ei
- 1/2 theelepel (wijnsteenzuur-)bakpoeder
- snufje zeezout
- bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar.
- Leg het bakpapier op een bakplaat.
- Schep met een lepel de koek (of koeken) op de bakplaat en maak ze rond (dat is toch het mooist voor een eierkoek).
- Zet ze een minuut of 10 in de oven (blijf in de buurt, de ene oven gaat harder dan de andere).
- Je kunt hem laten af koelen ( ik kan de koek niet zo lang weerstaan 😉 ) en versieren met allerlei lekkers.
Geniet lekker van het momentje voor jezelf
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023