Obstipatie, constipatie, hardlijvigheid (die laatste vond ik in het synoniemenwoordenboek, ik had er niet eerder van gehoord hahaha).

Heb jij er wel eens last van? Erg vervelend als je niet kunt poepen. Ik neem je mee met wat oorzaken, en nog belangrijker je krijgt van mij drie tips om er vanaf te komen.

Obstipatie heb je als je minder dan drie keer per week naar de wc kunt. Vaak ook nog eens pijnlijk. En dat terwijl het gewoon soepel kan verlopen en je dagelijks (meerdere keren) ontlasting hoort te hebben. Je eet namelijk ook (meerdere) keren per dag.

Een oorzaak van obstipatie kan stress zijn: van medicatie, voeding of pijn bijvoorbeeld. Maar ook te weinig beweging kan een oorzaak zijn van obstipatie.

Wat helpt is, uiteraard, gezonder gaan leven.

1. Meer vezels

Denk aan groenten >400 gram, fruit, volkorenproducten. En zelf gebruik ik daar nog zinobiotic bij. Zinobiotic is een maatwerkmix van 8 natuurlijke voedingsvezels. Deze vezels worden omgezet in de dikke darm waar ze de groei van gezonde bacteriƫn ondersteunen. Zinobiotic helpt niet alleen de darmfunctie te verbeteren maar ook bij het verminderen van hoog bloedsuiker na maaltijden en het handhaven van een goed cholesterolgehalte. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen

2. Water

Na een glas water met citroen kan ik zelf eigenlijk altijd naar de W.C.. Koffie heb ik hiervoor niet nodig.

3. Beweeg

En bewegen! Wandelen, hardlopen, zwemmen, je kunt natuurlijk van alles gaan doen aan beweging. Maar heb je al eens geprobeerd om met je heupen achtjes te draaien? Van voor via het midden naar achter en weer naar voren? Dit kan jou al heel makkelijk helpen beter naar de wc te kunnen gaan. Heb jij nog een hoepel liggen? Anders kun je er hier een bestellen, sowieso super leuk om te doen!

 

 

 

 

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?