Deze week was het tijd om weer eens naar de kapper te gaan. Mijn wispelturige krullen (en karakter) doen niet altijd wat ze willen en als mijn haren dan echt niets meer willen, dan maak ik een afspraak bij Meraki in Grave.

Sinds ik hoogwaardige visolie gebruik krijg ik complimenten over mijn huid van mijn schoonheidsspecialiste en van de kapper. Hoe het komt dat je huid én haar verbeteren door het gebruik van een goede visolie en de juiste vitamines en mineralen vertel ik je in dit blog.
Uiteraard kun je onderaan het blog een vrijblijvende afspraak met mij inplannen waar ik je graag advies geef hoe dit voor jou in te zetten.
Visolie staat, zoals jij vast al lang weet, bekend om zijn hart-gezonde ingrediënten. Een slecht dieet zonder gezonde vetten kan leiden tot vertraagde haargroei of zelfs haaruitval. Visoliesupplementen zijn een uitstekende bron van gezonde vetten ter ondersteuning van gezonde haarzakjes.

Visolie en omega-3 vetzuren

Visolie verwijst naar een vet of olie afgeleid van koud water, vette vis zoals zalm, haring, makreel of sardines. Visolie actieve ingrediënten zijn de omega-3-vetzuren bekend als DHA en EPA. Van deze gezonde vetten is aangetoond dat ze gunstig zijn voor je hart, huid, nagels en haar. Hoewel we omega-3-vetzuren nodig hebben voor goede lichaamsfuncties, kunnen we ze niet zelf aanmaken en moeten we ze via voeding of supplementen verwerven.

Voordelen van visolie voor het haar

Visolie voedt de hoofdhuid en biedt haarzakjes met een aantal vitale voedingsstoffen voor haargroei. Volgens een 2015-studie gepubliceerd in het Journal of Cosmetic Dermatology, kan het nemen van visoliesupplementen helpen tegen het dunner worden van het haar. In het onderzoek rapporteerden vrouwen die gedurende zes maanden visoliesupplementen namen minder haarverlies, dikkere haarlokken en meer haargroei dan vrouwen die geen visolie slikten.
Visolie heeft ook sterke ontstekingsremmende eigenschappen, die o.a. de hoofdhuid kalmeren en de ideale omgeving voor een gezonde haargroei bevorderen.

Visolie voor haargroei

Een goed visolie-supplement is verkrijgbaar in vloeibare vorm zodat deze gedoseerd kan worden op jouw behoefte. Deze is het meest effectief als omega-3-vetzuursupplementen. Vloeibare visolie zou je ook lokaal op de hoofdhuid kunnen aanbrengen heb ik vernomen. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd.
Zoek naar visolie met een aanzienlijke hoeveelheid DHA en EPA, de omega-3-vetzuren die de meeste gezondheidsvoordelen van visolie bieden. Het moet ten minste 180 mg EPA en 120 mg DHA bevatten. Sommige merken geven de hoeveelheid EPA en DHA in hun formules verkeerd weer. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een merk dat is getest door een vertrouwde derde partij. Zelf gebruik ik de balance-oil van zinzino.

Naast visolie zijn er meer vitamines die helpen gezond haar te krijgen.

Vitamine C, B-vitaminen zoals biotine (vitamine B7 of vitamine H) en niacine (vitamine B3) zijn essentiële vitamines voor de haargroei. Om gezond en glanzend haar te behouden en de voedingsstoffen te leveren die je haar nodig heeft, kun je een uitgebalanceerd dieet volgen met deze topvitamines voor de haargroei. Deze vitaminen werken ter bevordering van gezond haar en je langste, dikste en snelst mogelijke haargroei.

Kunnen supplementen of vitamines het haar laten groeien?

De meeste vrouwen zullen door het ouder worden onvermijdelijk een keer lijden aan een soort haaruitval of dunner wordend haar. In feite verliest een gemiddelde volwassene tussen de 100 en 150 haren per dag. Natuurlijk wil niemand hun hoofdhuid door hun haar kunnen zien, en zelfs mensen met minimaal dunner wordend haar kunnen langer, dikker of voller haar willen, wat we traditioneel als aantrekkelijker beschouwen.
Reclame en de media promoten supplementen en vitamines als de ideale oplossing voor haargroei en haarverbetering, maar kunnen supplementen of vitamines het haar van mannen en vrouwen laten groeien en helpen supplementen bij een dunner wordend haar? Het blijkt dat het niet allemaal alleen maar wilde beweringen zijn. Bevatten supplementen voor haar op de markt vitaminen en mineralen voor gezond haar? Ja, maar kies bewust en let op met chemische troep.

Supplementen zijn bijzonder belangrijk en effectief als je niet genoeg krijgt van deze voedingsstoffen in het voedsel dat je eet. Degenen met vitaminetekorten kunnen veel baat hebben bij supplementen. Dat gezegd hebbende, supplementen zijn niet alleen voor mensen met vitaminetekorten. Weinig mensen absorberen de ideale hoeveelheid voedingsstoffen in hun voeding (dit kunnen we trouwens meten met een simpele vingerprik), dus supplementen voor de haargroei van haarzakjes en / of supplementen om voller, glanzender haar te ondersteunen – in combinatie met een zorgvuldig haarverzorgingsprogramma – kunnen de meeste mensen ten goede komen.

A-B-C; vitaminen voor je haar

Biotine in voeding

Biotine is een B-vitaminecomplex dat je lichaam produceert het van nature in de darmen en het wordt ook aangetroffen in voedsel zoals donkergroene bladgroenten, noten en eidooiers. Een Biotine-tekort kan haaruitval veroorzaken. Biotine bevordert de haargroei door het vernieuwen van de haarzakjes die al groeien. Biotine (eieren, lever, melk, noten en pinda’s) in je dieet kunnen resulteren in dikker, voller en gezonder uitziend haar.

Vitamine B complex (B5 & B8)

B5 ondersteunt de werking van de bijnieren, welke de haargroei stimuleren. B8 helpt het haar beschermen tegen invloeden van buitenaf als zonlicht, föhnen en ‘stijltang sessies’. Eieren, rundvlees, kip, noten en avocado zitten boordevol met deze vitamine B-soorten.

Hoe geeft vitamine C je gezond haar?

Haargroei bevorderen kun je doen door flink wat vitamine C tot je te nemen. Bovendien kun je de komst van grijze haren hiermee uitstellen en haaruitval tegengaan. Vrije radicalen stimuleren het verouderingsproces; de natuurlijke antioxidanten die ons hiervoor beschermen, nemen af naarmate we ouder worden. Vitamine C biedt dezelfde bescherming. Je vindt het onder andere in sinaasappels, paprika, broccoli, aardbeien, grapefruit en kiwi’s.

Vitamine D

Het is niet voor niets zo dat onze haren sneller groeien in de zomer, direct zonlicht is dé manier om ons lichaam van vitamine D te voorzien. Deze vitaminesoort stimuleert de celgroei en dus ook dat van ons haar. Behalve met zonnebaden, kun je door het eten van champignons, paling, heilbot, zalm, witvis en zwaardvis ook vitamine D binnenkrijgen.

IJzer

Er zijn een aantal studies die beweren dat ijzertekort de oorzaak is van haaruitval (en kaalheid bij mannen). Dit kun je simpelweg voorkomen door ijzerrijk voedsel aan je dieet toe te voegen. Eet zoveel mogelijk ijzerrijke voeding. Dit zijn bijvoorbeeld spinazie, snijbieten, boerenkool en biefstuk. Maar let op, niet teveel. Een overmaat aan ijzer kan ijzerstapeling veroorzaken, wat een gebrek aan energie, vermoeidheid, buikpijn en gewrichtspijn tot gevolg heeft.

Zink

Zink wordt al tientallen jaren gebruikt om kale plekken op het hoofd en haaruitval te bestrijden. Dit mineraal is namelijk bevorderlijk voor de gezondheid van je haarzakjes, wat betere haargroei tot gevolg heeft. Amandelen, haring, lijnzaad, oesters, zonnebloempitten; dit is een greep uit voedingsmiddelen die zink bevatten.

Welke vitamines heb jij nu nodig voor gezond haar?

Weten wat bij jou past? Welke supplementen jij nodig hebt voor gezond haar? Bel mij even dan plannen we een vrijblijvend virtueel kopje thee in en gaan we hier samen naar kijken. 06-19626961

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen,
omdat ik altijd strenge diëten ben gewend.
Het kan dus toch 🙂
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:42+02:00
Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen, omdat ik altijd strenge diëten ben gewend. Het kan dus toch 🙂
In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:54+02:00
In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:19:49+02:00
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen.
Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug.
Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:06+02:00
Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen. Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug. Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:17+02:00
Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:39+02:00
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:32+02:00
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:20+02:00
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf,
het anders en op een gezonde manier denken over voeding.
Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:57+02:00
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf, het anders en op een gezonde manier denken over voeding. Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad.
Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:25+02:00
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad. Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren!
Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:48+02:00
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren! Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
5
11
Natuurlijk! Bij Kaat
Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?