71, daar sta je dan op de weegschaal!

En ik had nog zo met mezelf afgesproken dat ik nooit meer boven de 70 uit zou komen! Gvd. Het ging zo goed. Waarom lukt het mij nou nooit om blijvend af te vallen?
Dat komt, omdat je alleen met (niet) eten bezig bent. Je vergeet dat er iets in je hoofd; je gedachten over eten moet veranderen. Want, als honger het probleem niet is, is eten niet de oplossing.

Ik geef je 5 tips die ervoor zorgen dat jij op gewicht blijft

1 Je eet zonder honger.

Je vergeet te voelen. Wat is er nou echt aan de hand? Op het moment dat je eet, hoef je namelijk niet te voelen. Voel nou eens voordat je gaat eten. Heb ik honger? Heb ik trek? Of is er iets anders aan de hand? Misschien heb je het gewoon koud. Of heb je behoefte aan een goed gesprek.

2 Stop met stoppen.

Als je je doel hebt bereikt, ga door met alles wat werkt voor jou. Stop niet! Omdat je stopt met dingen die voor je werkten val je snel terug in oude gewoontes.

3 Blijf in beweging.

Maar kies ook eens voor andere beweging. Als je iedere dag op je werk al 8000 stappen zet, gaat wandelen niet veel voor je doen. Ga zwemmen, bootcampen, hardlopen. Doe eens gek.

4 Drink je nog net zo veel water als toen je zo goed bezig was?

Of drink je stiekem wat meer koffie, en houd je het ook niet meer bij dat ene wijntje?

5 Kijk eens eerlijk naar jezelf!

Wat had jij afgelopen week anders kunnen doen waardoor je wel makkelijk op gewicht had kunnen blijven? De kans is groot dat je het wel weet, maar op dat moment misschien niet eens wilde weten.

En weet je niet wat het is wat je afgelopen week beter had kunnen doen? Geef eens een belletje, dan gaan we samen op onderzoek uit.

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?