Yes, in 1 minuut al werken aan je gezondheid. Hoe simpel kan het zijn! Lees ze even door, wellicht pas je al wat toe hiervan en kun je met 1 minuutje extra nog wat meer doen om jouw hormonen in balans te krijgen en nog gezonder te worden.

1. Neem een paprika

Bijna niemand in Nederland eet de aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram. Dat komt omdat we alles in de warme avondmaaltijd proberen te proppen. Maar ook de lunch is heel geschikt om groenten te eten! Een soep, een salade, een kant-en-klaar gekocht bakje rauwkost of gewoon een paprika bij je boterham.

2. Loop even rond

Nederlanders schijnen nogal een zittend volkje te zijn. Gemiddeld zitten we 8,7 uur per dag en dat is in Europa een record. Niet zo mooi, want zitten is echt niet goed voor je gezondheid. Sta na elk half uur zitten even op en loop 1 minuutje rond. Dat helpt mee om je bloedsomloop weer op gang te brengen.

3. Zoen of knuffel

Bij elk liefdevol huidcontact wordt er oxytocine aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor een tevreden, gelukkig gevoel en voor een gevoel van verbondenheid met anderen en verlaagt zo ook het stressniveau. Zoen of knuffel dus even met je partner, vriend(in) of kind, als jullie samen in één huis wonen kan dat zelfs met corona prima.

4. Geniet van zalm bij je lunch

Vette vis, zoals (gerookte) zalm, staat echt bol van de gezonde omega-3 vetten. Goed voor onze hersenen en bloedvaten. Zalm bevat ook nog eens veel vitamines en mineralen, dus: Neem een plakje extra!

5. Drink een glas water

Misschien vergeet je het regelmatig: genoeg drinken. En voor je lichaam is gewoon water echt de allerbeste keuze. Schenk een glas vol en neem een minuutje de tijd om je lichaam te hydrateren.

6. Sluit de eetdag af

Heb je de avondmaaltijd achter de kiezen? Poets dan 1 minuut je tanden en besluit dan dat dit het einde is van je eetdag. Geen gesnoep meer ’s avonds op de bank, geen chips meer tijdens het Netflixen. Het is even wennen, maar uiteindelijk wordt dat minuutje tandenpoetsen een sterk signaal om niet meer te eten in de avond.

7. Zet de televisie uit. En je telefoon.

Doe minimaal een uur voordat je gaat slapen alle beeldschermen uit. Het blauwe licht verstoort je slaappatroon en de beelden houden je hersenen veel te wakker. Pak liever een boek, klets een beetje, maak een ommetje of staar gewoon nog even voor je uit. Dat verbetert je nachtrust en dat is goed voor je. Ik heb zelf geen tv meer, dat geeft zo enorm veel rust.

 

 

 

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?