Tien jaar geleden is mama overleden. Ik herinner mij dit als de dag van gister. Sinds oudjaarsavond lag ze in comateuze toestand en uiteindelijk is ze op 2 januari in het bij zijn van oma (haar moeder) op haar eigen bed overleden.
Bizar wat een tijd was dat. Ze was al lang ziek, maar echt ziek? Echt ziek was ze de laatste paar weken. Samen met vrienden van haar, mijn zus en de thuiszorg hebben we voor haar gezorgd en afscheid genomen van haar.

Geen kind meer

Deze periode is er een die je niemand gunt. Het verliezen van je moeder, het kan gewoon niet, zo veel pijn. Ik geloof ook niet dat dat op je 30ste anders is dan op je 50ste. Qua leeftijd kun je het natuurlijk beter relativeren. Ik bedoel, oma (haar moeder) overleed op haar 96ste, natuurlijk is dat een andere verhaal. Mijn tantes waren ongeveer 60 toen zij overleed. En natuurlijk hebben zij daar enorm veel verdriet van gehad. Net als ik toen ik 31 was toen mama overleed. De pijn is volgens mij echt hetzelfde. Ken je het liedje van Karin Bloemen? Geen kind meer. En dat is wat het is!

Weerstand verhogen

Anyway, dit ‘life-event’ heeft mij verandert, mij aan het denken gezet. Ik leefde ongezond, dronk teveel (nee, geen water) en sporten? Mwa, liever niet.
Mam leefde gezond, sportte veel en kreeg toch borstkanker. Dit deed mij beseffen dat ik echt iets aan mijn leefstijl moest doen wilde ik niet op 57e overlijden. Want met die leefstijl was de kans op ziek worden groter. En nee, een gezonde leefstijl geeft geen garantie. Helaas, maar het maakt het wel makkelijker. Je weerstand wordt verhoogd en je hebt veel meer energie. Zeker nu, in deze periode waarin we met 2020 de geschiedenisboeken in gaan, merken we hoe belangrijk onze gezondheid is.

Herstellen corona

Ik heb al verschillende mensen gesproken die blij zijn dat ze gestopt zijn met roken en zijn afgevallen. Ze hebben echt het idee dat ze daardoor sneller hersteld zijn van corona.
Wat ga jij in 2021 doen aan je gezondheid, je energie, je weerstand?

 

 

 

 

 

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?