Type 5 van de enneagrammen; Je privacy beschermen (denker)

Je bent gewend om je verstand te gebruiken. Je kunt goed analyseren, je onderzoekt dingen grondig en denkt na voordat je iets doet. Je houdt graag een beetje afstand en wilt niet al te betrokken raken. Daarom houd je je eigen behoeftes en gevoelens ook graag onder de oppervlakte. Je beschermt je privacy en houdt niet van bemoeizucht.

Risico

Een risico voor je eetgedrag is dat je weinig contact houdt met je lichaam en je gevoelens. Hierdoor is het bijvoorbeeld lastig om te merken wanneer je honger hebt en wanneer je genoeg hebt. Je lichaam kan je op onverwachte momenten stimuleren om te eten, ook als er niets gezonds voor handen is. Ook verstopte gevoelens kunnen dat effect hebben.

Tips

  1. Leer jezelf stapje voor stapje om over gevoelens en zorgen te praten.
  2. Bewaak je eigen ruimte zonder je te isoleren van andere mensen.
  3. Oefen jezelf om contact te maken met je gevoel (kijk eens op de website van Alexandra)

bron: Weg met de weegschaal

Kathelijn
Sociaal

Kathelijn

Eigenaar van Natuurlijk Bij Kaat at Natuurlijk Bij Kaat
Kathelijn (1979) heeft vanaf haar puberteit gestoeid met de eetstoornis BED, Binge Eating Disorder. Eetbuien tot je niet meer kan. Dit resulteerde in 20 kilo overgewicht. Door het ziekbed, en overlijden van haar moeder (2011) zag zij dat ze op deze manier nooit oud zou worden en is zij gezonder gaan leven. Met als resultaat een gezond gewicht en een fit lichaam. Door haar persoonlijke ervaring en opleidingen over voeding en leefstijl inspireert zij nu andere vrouwen naar een blijvend gezonde leefstijl.
Kathelijn
Sociaal

Latest posts by KathelijnNee, bedankt!

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?