Kaat, ik ben erachter, ik heb helemaal geen emotionele eetbuien. Ik eet gewoon als ik mij verveel.
Poeh, en wat is dat dan voor jou? Vervelen? Nou, als ik op de bank aan het hangen ben, de afstandsbediening in mijn handen terwijl ik niet eens zin heb om tv te gaan kijken. De kinderen liggen dan meestal al in bed en mijn man, geen idee eigenlijk wat hij dan aan het doen is. Maar ik verveel me. En dan loop ik naar de keuken en ga ik eten.

Eten uit gewoonte

Vaak is dit iets wat ondertussen, na een week ‘verveling’ een gewoonte is geworden. Dagelijks eten op zo’n moment is er langzaam in geslopen en weer moeilijk er uit te krijgen. Dat kan een uitdaging zijn.
In mijn trajecten heb ik mooie tools die je helpen uit deze gewoonte te komen. En een klein begin kun je alvast maken door op een lijstje de dingen te zetten die je kunt gaan doen als je je verveelt:

  • keukenlade opruimen
  • was strijke
  • kleuren
  • lezen
  • dagboek bij gaan houden
  • kledingkast opruimen
  • foto album maken
    Zorg ervoor dat dit lijstje ergens komt te hangen of te liggen dat je het ziet al voordat je bij de kast bent waar jij je verveling-eten hebt liggen.

Onrust en eten

Op de kast zelf hang je het volgende briefje:
Kort rust, lang onrust
Korte onrust, lang rust
Ik leg het je uit:
Kort rust, hoe lang geniet je daadwerkelijk van die reep chocolade?
Lang onrust, de hele avond baal je, en de volgende dag nog meer want de weegschaal doet niet wat je liever had gewild.
Korte onrust: Even doorbijten en de was wegwerken in plaats van eten is kort onrust en daarna, lang rust! Én je hebt niet gegeten, en de was is weggewerkt. Zelfs de volgende dag ben jij blij want de weegschaal gaat de goede kant op.

Meer lezen over onrust en eten? Bestel hier het boek van Meijke van Herwijnen

 

 

 

 

 

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?