Eind maart 2018 kwam in het nieuws dat gezonde voeding invloed heeft op de rimpels bij een vrouw. Met het mediterrane dieet zou je de aanmaak van nieuwe rimpels vertragen en je rimpels worden minder snel diep.

Betere huid

De meeste vrouwen waar ik mee werk zijn zich vaak al wel bewust van de invloed die voeding heeft op hun uiterlijk. Zijn ze dat nog niet, dan merken ze dit  vaak snel genoeg aan hun huid, haar en nagelgroei als ze met mij aan de slag gaan. Gisteravond kwam een van mijn klanten enthousiast binnen;  Kijk eens Kaat, jij gaf mij het advies om te stoppen met het eten van kwark tegen de bultjes op mijn gezicht. Eerst werd het erger maar nu, mijn huis is gewoon glad. Hoe tof is dat, en wat doet dat met je zelfvertrouwen! Tof toch!

Collageen boosten

Hoe kan het dat we steeds meer rimpels krijgen?
Als we ouder worden neemt de productie van collageen (een eiwit wat in ons lichaam wordt aangemaakt) af en wordt ons collageen minder sterk. Dan komen er dus rimpels. Hoewel collageen uitputting een natuurlijk onderdeel van ouder worden is zorgt hormonale veroudering voor een versnelling van collageenverlies. Oestrogeen in het lichaam verhoogt  het collageen op een natuurlijke manier, naarmate we ouder worden produceert het lichaam steeds minder oestrogeen. Bij vrouwen ( Brooke Shields – 1955) is deze stap veel groter dan bij mannen (Kevin Costner – 1955). De huid verliest tot wel 30 procent van haar collageen in de eerste vijf jaar na de menopauze (vanaf ongeveer je 40-45ste). Dit kan leiden tot meer en diepere rimpels, diepe plooien en een flinke verslapping van de huid. Gezien de hoge concentratie van oestrogeenreceptoren op het gezicht kunnen de tekenen van hormonale veroudering vooral in het gezicht zichtbaar zijn.

Mediterrane dieet

Hoe zorg ik er nou voor dat we dat collageen verlies vertragen en dus ook de veroudering dus. Heel simpel; Door het eten van veel groente (liefst >400 gram) en minimaal 2 stuks fruit op een dag en veel vis vertraag je dus het verouderingsproces.

10 voedingsmiddelen die collageen boosten

Witte kool

Geloof het of niet, witte kool staat bekend als één van de meest collageen stimulerende voedingsmiddelen. Komt dat even goed uit, kool kun je namelijk overal bij eten. Het zit bomvol vitaminen A, B, C en E. En kool bevat ook nog eens een flinke dosis antioxidanten.

Avocado

Avocado’s zijn geweldig voor de huidverzorging van binnenuit. Deze groene vrucht is rijk aan vitamine E – die eveneens helpen tegen vrije radicalen – en omega 3-vetzuren. En laten die nu net onze collageenproductie verhogen.

Rood fruit en rode groenten

Je weet dat het goed is om groenten en fruit te eten, maar wil je jouw collageen een handje helpen, kies dan voor de rode varianten. Deze bevatten lycopeen. Dit antioxidant fungeert als een natuurlijke sunblocker en collageen booster. Zet dus vooral die rode paprika, tomaat en dat bakje aardbeien op je boodschappenlijstje.

Bonen

Bonen zijn gevuld met zink en hyaluronzuur. Ze hydrateren niet alleen je huid, ze houden je huid ook nog eens in vorm. Wanneer je jouw huid goed hydrateert, voorkom je fijne lijntjes en rimpels. Gelukkig voor jou zijn er onwijs veel lekkere recepten met bonen.

Vis

Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor het behoud van een gezonde huid. En laat vis nu net vol zitten hiermee. Met name tonijn en zalm. Vervelend? Nee, hoor! Zeker niet voor onze huidcellen. Die worden namelijk omringd door vette, beschermende membranen. Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor de ondersteuning van deze cellen. Wil jij vaker vis eten? Op woensdag 9 mei 2018 geef ik samen met Lets’ Cook de kookworkshop vis (roken). Meer informatie vind je hier

Knoflook

Klein maar krachtig. Niet alleen qua geur. Knoflook zit vol met zwavel, liponzuur en taurine. Deze drie helpen bij de wederopbouw van collageenvezels die door de jaren heen beschadigd zijn. Dus als je vanavond staat te koken, gooi dan vooral een extra teentje in je maaltijd speciaal voor je huid.

Wortels

Niet alleen zijn wortels grote vijanden van acne, het zijn ook nog eens enorme boosters voor je collageen. Hoe? Door hun hoge gehalte aan vitamine A. Wortels verhogen de elasticiteit van onze huid, waardoor collageen op een natuurlijke manier wordt herstelt. En daar blijft het niet bij. Ze verhogen namelijk ook de bloedtoevoer naar het huidoppervlak. Er zijn tig manieren om wortelen te gebruiken in de keuken. Dus geen smoesjes meer.

Citrusvruchten

Citroenen, sinaasappelen, limoenen en grapefruit zijn geweldige ingrediënten voor onze huid. Van acne tot donkere vlekjes, ze bestrijden het allemaal. En daarbij helpen ze ook nog tegen het verminderen van je collageen. Nu weet je meteen waarom ik iedere ochtend start met een halve uitgeperste citroen in lauw-warm water.

Lijnzaad

Lijnzaad is een grote bron van vezels en omega-3 vetzuren. Ons lichaam kan deze vetzuren niet uit zichzelf produceren, dus het is belangrijk dat we veel voedingsmiddelen eten die deze vetzuren bevatten. Dus hup, gooi nog een lepel gebroken lijnzaad door die salade!

Donkere bladgroenten

We weten dat donkere bladgroenten onwijs goed zijn voor onze interne organen, maar ze verrichten ook wonderen voor onze huid. Groenten als boerenkool en spinazie hebben een hoog watergehalte waardoor ze de huid goed hydrateren. Dat bevordert weer de elasticiteit.

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen.
Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug.
Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:06+02:00
Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen. Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug. Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen,
omdat ik altijd strenge diëten ben gewend.
Het kan dus toch 🙂
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:42+02:00
Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen, omdat ik altijd strenge diëten ben gewend. Het kan dus toch 🙂
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:39+02:00
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:32+02:00
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren!
Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:48+02:00
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren! Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:20+02:00
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:54+02:00
In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:17+02:00
Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:19:49+02:00
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad.
Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:25+02:00
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad. Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf,
het anders en op een gezonde manier denken over voeding.
Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:57+02:00
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf, het anders en op een gezonde manier denken over voeding. Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
5
11
Natuurlijk! Bij Kaat
Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?