Pfff, na 3 x snoozen wordt het nu dan echt tijd om je bed uit te komen. Als je nog 1x de snooze knop indrukt kom je zeker te laat op je werk. Je sleept jezelf je bed uit, op weg naar de badkamer struikel je bijna over je schoenen die midden in de gang staan. In de badkamer zet je de douche aan. Terwijl deze warm aan het worden is ga je eerst plassen. OH, ook dit nog. ONGESTELD. Zo ontzettend geen zin, maar goed. Je weet wel ineens waar de hoofd- en buikpijn van gisteravond vandaan zijn gekomen. Onder de douche zet je de warme straal nog even extra op je onderbuik en later op je rug. Wat voel je je ineens zielig en heb je medelijden met mezelf. Niet te lang bij stilstaan, je moet gaan werken. Ik kan mij niet weer ziek melden. Zo geen zin in! Je stapt onder de douche uit, droogt je af, kleed je aan en loopt naar de keuken. Gelukkig doet een kop koffie wonderen. In de auto doe je een poging om je mok koffie op te drinken.

Onrust

Onderweg doe je je make-up en haren, hiervoor sta je echt geen 5 minuten eerder op. Al is het maar om jezelf niet helemaal in de spiegel te hoeven zien. ZO confronterend dat lijf waar je je helemaal niet blij mee bent.
Ontbijten doe je dan zo wel achter de computer, zo makkelijk zo’n vloeibaar ontbijt.
Het lukt je die dag niet om jezelf te concentreren. Je doet van alles en ook niets. Onrustig, chagrijnig, je darmen rommelen en de hoofdpijn wordt ook niet minder. Weet je wat je doet? Je loopt zo naar de supermarkt om een reep chocolade halen. Zo een met karamel en zeezout. Daar heb je zin in. Dat helpt zeker tegen mijn chagrijnigheid. Je loopt naar de supermarkt, de reep chocola is alweer op als je op je werk aan bent aangekomen.

Zeurende buikpijn

Die buikpijn, die zeurende vreemde buikpijn, je kent hem vast wel, wordt ook niet minder en je merkt dat de pijn in je rug in de loop van de dag ook erger is geworden. Zo fijn dat je menstruatie onregelmatig is en ook maar om de 2-3 maanden, denk je bij jezelf. Das toch ook fijn, niet iedere maand ongesteld. Gelukkig maar, anders zou je iedere maand wel een keer ziek naar huis moeten. Nu is dat maar eens in de 2-3 maanden. Toch nog een mazzeltje.
Tijdens de lunchpauze met je compagnon overleg je met haar en besluiten jullie dat je naar huis gaat, je vertelt dat de ibuprofen niet voldoende helpt en het concentreren echt niet lukt vandaag op de zaak. Je belooft thuis verder te werken. Daar gearriveerd kruip je op de bank, onder een deken met een kruik en val je in slaap.

Dromen

Je droomt. Je droomt dat je een gezond en energiek lijf hebt. Met een normale maandelijkse menstruatie, waar je niet zulke heftige klachten van hebt dat je niet kunt functioneren. Je droomt dat je lekker in je vel zit en met zelfvertrouwen naar je lijf kijkt. Je in de spiegel durft te kijken en jezelf niet verstopt in een groot T-shirt als je tegen je partner aan kruipt in bed.

Een droom? Het hoeft niet. Menstruatieklachten, overgewicht, deze kunnen verdwijnen door je leefstijl aan te passen en je hormonen in balans te brengen. Ga je lichaam voeden in plaats van vullen. Start met sporten, of in ieder geval bewegen.

Een zuivere huid, een regelmatige menstruatie zonder kwaaltjes, in de spiegel durven kijken en een energieke vrouw zien die knopen door durft te hakken. Het is geen droom, het kan echt.

Wil je weten hoe? Bel mij eens om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek. 06 1962 69 61

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?