Het is je waarschijnlijk niet ontgaan. We zullen anders moeten gaan eten. Nu hoor je al dat steeds meer mensen flexitariër worden, biologisch vlees gaan eten, vegetarisch gaan eten of zelfs veganistisch.
Zelf vind ik mij een flexitariër, vanmiddag heb ik heerlijk geluncht met speltbrood en daarop avocado en tomaat. Beetje peper en zout eroverheen gestrooid. Heerlijk!
PlantAardig broodbeleg
Er komen ook steeds meer plantaardige alternatieven op de markt:
🍅groente spreads (ik houd van die van Zonnatura).
🍅humus, kun je heerlijk zelf maken met maar ook kopen bij de supermarkt (Maza).
🍅pindakaas ken je natuurlijk wel. En ken jij ook Tahin? Dat is sesampasta en is heerlijk op een rijstwafel met wat appelstroop.
🍅tapenade
Natuurlijk zijn er bijzonder veel vleesvervangers. Kijk hierbij goed op het etiket. Daar zit vaak nogal wat ‘zooi’ in wat je niet wilt gebruiken maar wat nodig is om er smaak, structuur, houdbaarheid etc. aan te geven.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023