Type 4 van de enneagrammen; Echt en bijzonder (romanticus)

Je bent een gevoelsmens en je vindt het belangrijk om een diep contact met mensen te hebben. Als een contact niet ‘echt’ blijkt te zijn, voel je je in de steek gelaten. Het leven mag van jou altijd bijzonder zijn en dat wil je zelf ook zijn. Je bent smaakvol en hebt verbeeldingskracht. Je verlangt steeds naar de dingen die ontbreken. Je hebt idealen die je niet bereikt. Daardoor kun je jaloers zijn op anderen, die ze wel lijken te bereiken.

Risico

Een risico voor je eetgedrag is bijvoorbeeld dat je ‘gewoon gezond leven’ niet prikkelend vindt. Een boterham is niet bijzonder genoeg. Misschien wil je liever allerlei hapjes en denk je tijdens het eten alweer aan nieuwe lekkere dingen. Voel je je in de steek gelaten, dan bestaat de kans dat je dat met veel drama omzet in een eetbui.

Tips

  1. Oefen in accepteren dat gewone dingen juist heel bijzonder kunnen zijn.
  2. Blijf liever in het hier en nu als je eet: proef goed en ervaar de smaak
  3. Blijf actief
  4. Geef structuur aan je dagindeling

Bron: Weg met de weegschaal

Kathelijn
Sociaal

Kathelijn

Eigenaar van Natuurlijk Bij Kaat at Natuurlijk Bij Kaat
Kathelijn (1979) heeft vanaf haar puberteit gestoeid met de eetstoornis BED, Binge Eating Disorder. Eetbuien tot je niet meer kan. Dit resulteerde in 20 kilo overgewicht. Door het ziekbed, en overlijden van haar moeder (2011) zag zij dat ze op deze manier nooit oud zou worden en is zij gezonder gaan leven. Met als resultaat een gezond gewicht en een fit lichaam. Door haar persoonlijke ervaring en opleidingen over voeding en leefstijl inspireert zij nu andere vrouwen naar een blijvend gezonde leefstijl.
Kathelijn
Sociaal

Latest posts by KathelijnNee, bedankt!

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?