Schimpie, ken je hem nog?

Die vreselijke reclame over voetschimmel en kalknagels een paar jaar geleden. En ja, natuurlijk kun je zoiets chemisch gaan gebruiken. Dan pak je het gevolg aan, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Er zijn veel meer gezonde tips om voetschimmel aan te pakken. Zo benadert Michelle (beautysalon4you) nog eens extra hoe belangrijk het is je voeten, en tussen je tenen altijd goed af te drogen als ze nat zijn geworden. Ook bij zweetvoeten! Was je sokken op minimaal 60 graden en draag niet iedere dag dezelfde schoenen, zodat je schoenen ook kunnen luchten.
Loop je ergens vreemd op blote voeten, in een hotel, bij een zwembad, in de sauna? Draag alsjeblieft slippers om (erger) te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Maar, nog belangrijker is om voetschimmel te voorkomen. Of als je het al hebt, te verminderen. Het eerste wat je dan nodig hebt is geduld! Het duurt namelijk 3 maanden tot je cellen vernieuwd zijn. En dat is wel even. In die 3 maanden zou je heel consequent moeten zijn met je voeding. Vermijd het eten van schimmels en suikers. Denk aan paddenstoelen, schimmelkazen, gist en suikers. Leven zonder kaas en paddenstoelen, ja die heerlijke champignons mag je uit je pasta carbonara laten en vervangen door andere groenten, dat lukt de meeste mensen wel. Maar gist en suikers zijn vaak een uitdaging. Gist zit uiteraard in je brood, vervang je volkorenbrood eens door desem-brood. Als je deze van goede kwaliteit hebt komt er geen gist aan te pas.

Koekje bij de koffie?

En suikers, denk aan frisdranken en sap, vervang dit door water en thee. Snoep? Daar hoef ik je vast niets over uit te leggen. Koekje? Nee, leer jezelf af om altijd wat te eten als je koffie of thee drinkt. Dit is nergens voor nodig.
Uiteraard is dit maar een tipje van de sluier en kunnen we je niet alles in 1 blog vertellen over de candida-schimmel die je in je lijft hebt. Wil je hier meer informatie over en echt aan de slag nu de zomer voor de deur staat? Neem contact met ons op dan helpen wij je graag verder.

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering waar in het begin van dit stuk aan werd gerefereerd meer dan waard. Dat merk je al tijdens het kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject.
Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?