Water is essentieel voor de opname van voedingsstoffen, het verwijderen van afvalstoffen en alle lichaamsprocessen die nodig zijn om in leven te blijven. Het aantal liters water dat je nodig hebt, is per persoon verschillend.
Wil je weten hoeveel water jij per dag nodig hebt? Bereken dan 1 liter water per 30 kg lichaamsgewicht.

Drie goede tips om meer water te drinken.

1. Vaste tijden

Spreek met jezelf vaste tijden af waarop je een flesje van 0.5 liter op moet hebben. Bijvoorbeeld: Ik drink direct na het tanden poetsen een glas water of ik moet één flesje op hebben voordat ik mijn ontbijt ga eten. Of ga eens bulkdrinken.

2. Water pimpen

Pimp je water met vers fruit en/of kruiden: Voeg in stukken gesneden citroen, sinaasappel, munt (verkoelend, in de zomer drinken), kaneelstokje, gember, wat je maar lekker vind toe aan je water en het wordt super aantrekkelijk.

3. Warm water

Drink warm water in de winter! In de winter is water drinken niet zo aantrekkelijk als in de zomer. Waarom dan niet gewoon warm water drinken? Geen theezakje in je warme water gooien, maar gewoon zo drinken. Nog lekker ook!

 

Tot slot… Het drinken van voldoende water zorgt voor een schonere huid, verminderde eetlust, gewichtsverlies en het helpt bij het verbranden van calorieën. Welke verzorgde, mooie, zelf respecterende en zelfverzekerde vrouw wil nou niet profiteren van deze voordelen van het drinken van water?

 Wist jij dat water drinken ook heel veel ziektes weet te voorkomen? Lees er meer over in dit boek: 

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?