De BGN gewichtsconsulent?

Ik ben tot november 2019* erkend BGN gewichtsconsulent. Bij gewichtsproblemen geef ik advies volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Voor een goed advies over afvallen of aankomen ben je daarom bij mij aan het juiste adres. Afhankelijk van je verzekering worden de kosten voor het consult geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar.

Iedere BGN gewichtsconsulent:

  • is in het bezit van een geldig diploma
  • volgt regelmatig bij- en nascholingen
  • begeleidt cliënten volgens protocol
  • volgt bij geschil BGN-klachtenprocedure
  • verkoopt géén maaltijdvervangers
  • verkoopt géén afslankproducten

De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen die dat wil, zich gewichtsconsulent mag noemen.
De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland biedt informatie waar je een erkend BGN gewichtsconsulent kan vinden.

*Waarom tot november 2019? Als BGN-gewichtsconsulente adviseer je volgens de schijf van 5. Na de ervaring en opleidingen die ik de laatste jaren heb opgedaan geef ik ondertussen veel meer dan alleen voedingsadvies. De BGN staat het niet toe om als trainer hormoonfactor te werken, mag ik geen vrouwen helpen met diabetes of huidproblemen (ik noem maar wat simpele voorbeelden). Daarnaast beheers ik technieken als NLP-life coach die ik als GC niet mag toepassen en hiermee dus belemmerd wordt in mijn coaching. Dit heeft mij doen besluiten te stoppen als BGN-gewichtsconsulent voordat zij mij uit de beroepsvereniging zetten met een boete.

gewichtsconsulenten

× Waar kan ik je mee helpen?