Wie is Kaat?

 

Samen met jou zorg ik dat jij je energiek en fit voelt.

Samen maken we dat je sterk bent en er stralend uitziet.

Ik ben Kathelijn van Dongen, eclectisch coach.

Ik help jou je doel te bereiken.

Ervaringsdeskundige afvallen

BRUTAAL EERLIJK naar jezelf kijken is de eerste stap naar je beter voelen in je lijf. Dat kost tijd en het is fijn als je de juiste hulp krijgt, bij die eerste stap én in de rest van het traject. Ik ben ervaringsdeskundige, aan beide kanten. Met de juiste hulp sta ik waar ik nu sta en met de juiste opleidingen en aanpak help ik jou.

In 2009 heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent succesvol afgerond, vanaf 2014 ben ik gediplomeerd natuurvoedingsadviseur. In 2018 is daar het diploma van trainer hormoonfactor bij gekomen. In de afgelopen jaren heb ik constant nascholingen en trainingen gevolgd op het gebied van coaching. De meeste vrouwen weten namelijk wel dat groenten gezonder is dan paprika-chips. Maar het toepassen, dat is een ander verhaal. In 2019 heb ik dan ook het diploma tot NLP-lifecoach weten te behalen. Zo ben ik jouw eclectisch coach naar een fantastisch leven

Eetstoornis

Nu voel ik me thuis in mijn lijf en kan ik genieten van eten, dit was jarenlang niet het geval. Ik ken de STRIJD die jij ervaart. Hoe het bij mij ging?
Ik heb jarenlang gestreden tegen de EETSTOORNIS BED (Binge Eating Disorder). Ik at tot ik niet meer kon. Een wereldgerecht voor twee à drie personen? Dat was mijn avondeten. Slecht? Nee joh, ik had toch gekookt? Naar de frituur gaan en snacken; dat was ongezond. In zo’n wereldgerecht gebruikte ik tenslotte wel diverse groenten. En toch had ik ’s avonds honger. Dan pakte ik chips. Geen bakje…nee, een hele rol Pringles met chilisaus. En dat zeker twee, drie avonden in de week. Of chocolade, vooral de avonden waren lastig. Het was vaak geen ETEN wat ik deed, maar VRETEN. Echt genieten deed ik niet.

Ongezonde leefstijl

Sporten? Daar word je moe van. Ik vond er echt niets aan. Als je me had gezegd dat ik nu twee keer in de week yoga zou beoefenen, twee keer per week krachttraining doe en de overige dagen in de ochtend ga wandelen of hardlopen, dan had ik je echt voor gek verklaard. Sporten deed ik niet, diëten wel. Cambridge, Herbalife, Montignac, shakes, brood-, en zelfs het ziekenhuisdieet; ik deed het allemaal. Soms viel ik af, andere keren niet. Dat was natuurlijk nooit mijn eigen schuld, vond ik. Het stiekem extra eten zag ik niet eens meer, het was een GEWOONTE GEWORDEN. Het onbewust té veel en té ongezond eten negeerde ik zo hard, ik probeerde mezelf te overtuigen dat ik goed bezig was omdat ik aan het diëten was.

Zelfbeeld

Ondanks dat ik te zwaar was, vond ik mezelf niet lelijk, maar ik was toch wel onzeker. Natuurlijk zag ik in dat ik mooier zou zijn met wat kilootjes minder. Ik koos altijd voor zwarte kleding; lekker veilig, zodat ik niet opviel. Mensen die mij lang niet hebben gezien, herkennen mij niet meer. Die staan te kijken van de KRACHT DIE IK NU UITSTRAAL.
Anderen confronteerden me absoluut met mijn overgewicht. Mijn moeder maakte zich bijvoorbeeld ontzettend veel zorgen. Dat zie ik nu pas in. Toen gooide ik de kont tegen de krib. Het gaf me stress. Tja, en dat zorgt er nu eenmaal niet voor dat je afvalt.
De verandering begon toen mijn moeder ziek werd, vijf jaar lang streed ze tegen borstkanker. Ik probeerde mijn onzekerheid en verdriet weg te eten. Was de uitslag goed, dan namen we een taartje in het ziekenhuis. Zelfs als het tegen zat, kozen we voor gebak. Ook dat was een GEWOONTE geworden.

Het roer om

Toen mijn moeder overleed, was dat voor mij de reden om HET ROER OM te gooien. Ik wil mezelf later niet voor de kop slaan en denken ‘had ik toen maar gezonder geleefd’. Ik moest die knop zelf omzetten en BRUTAAL EERLIJK tegen mezelf zijn. Met de hulp van een diëtiste, die gespecialiseerd is in eetstoornissen, kreeg ik grip op BED. Ja, ik kan écht zeggen dat ik mijn eetstoornis volledig heb overwonnen. Ik voel me goed in mijn lijf, geniet van eten en van sporten. En dat gun ik jou ook.

afvallen zonder dieet

Blijvend gezonde leefstijl

Mijn gewicht heb ik volledig onder controle mede dankzij de zelfhulpboeken van Meijke van Herwijnen. Dankzij de inzichten in haar boeken – waar ik in mijn praktijk ook mee werk – ben ik puur gaan eten. Ik gebruik geen pakjes en zakjes meer. Daarnaast beweeg ik ook veel meer. Zo heb ik stapje voor stapje echt toegewerkt naar een blijvend gezonde levensstijl. Inmiddels maak ik zelfs onbewust gezonde keuzes, ik heb energie voor tien en ben ontzettend gefocust. Dat gun ik iedereen. Daarom ben ik dit werk gaan doen. Mijn achtergrond zorgt ervoor dat ik jou zo goed kan coachen. Ik TRAP NIET IN SMOESJES; ik herken ze namelijk van vroeger en prik er zo doorheen. Daar zal ik je mee confronteren. Dat is heftig; dat besef ik. Maar weet één ding: ik doe dit omdat ik je een fit, energiek en stralend leven gun.

× Waar kan ik je mee helpen?