Wist u dat?

Een gezond gewicht is een gewichtige zaak:
Overgewicht tot ernstige ziekten kan leiden…

Overgewicht kan leiden tot suikerziekte, hartproblemen, dichtslibben van bloedvaten, etc. Is het nu niet, dan is het misschien over enkele jaren, maar uiteindelijk zal je lichaam reageren op die extra kilo’s. Zo kunnen vrouwen die

20 kg zwaarder zijn geworden in vergelijking tot hun gewicht op 18-jarige leeftijd gewicht 2 keer zoveel kans hebben om te sterven aan kanker. Maar er is ook positief nieuws: Vrouwen die 10 kg afvallen (bij overgewicht) halveert de kans om suikerziekte te krijgen. Bij mannen liggen deze aantallen zelfs hoger. Dus, afvallen is zowel voor je zelfvertrouwen als voor je lichaam een gezonde zaak!

Melk niet goed is voor elk?

De meeste zuivel bevat lactose en dat is slecht verteerbaar. Dit heeft te maken met het enzym lactase dat lactose verteert en bij veel mensen ontbreekt. Daarbij levert zuivel het vrouwelijke hormoon oestrogeen dat de groei van (borst-)kanker kan bevorderen en de werking van de schildklier kan verslechteren.

Weleens last van brandend maagzuur?

Havermout bevordert de productie van het maagslijm. Een lepel rauwe havervlokken bij acute zuurklachten remt het zuurbranden vrijwel direct.

Zittend aan tafel eten, rustig eten en goed kauwen
(min. 20 keer) zijn 3 belangrijke factoren om de spijsvertering te verbeteren

In de mond worden enzymen aangemaakt die zorgen voor een betere vertering van voedsel in de maag en de darmen. Ook overgewicht kan hierdoor afnemen aangezien er eerder sprake is van een verzadigd gevoel.

Voor 80% vol zitten voldoende is?

Na 20 minuten komt pas het verzadigd gevoel.

De Nederlandse Gezondheidsraad toont aan dat er een verband is tussen Overgewicht en Tekort aan Vezels?

Light producten, vaak helemaal niet ‘light’ zijn? Light producten mogen alleen ‘light’ genoemd worden als ze ten opzichte van het gewone producten 30% minder energie, vet OF suikers leveren. Dit betekent niet dat het product altijd 30% minder calorieën bevat. Een product kan dan misschien wel minder suikers bevatten, maar in verhouding meer vet bevatten waardoor de voedingswaarde gelijk blijft of soms hoger wordt.

Iemand die meer eet dan hij op kan, kans heeft op vergroting van de maag?

Dit kan leiden tot overgewicht, omdat de maag steeds meer voedsel nodig heeft.

Jelmeafvallen r de Boer op een hele leuke, open manier je weg wijs maakt in een wereld die overspoeld wordt met allerlei goedbedoelde adviezen.

Hij probeert wat nuance en duiding aan te brengen. Ook zijn mening is maar een mening, dus neem het allemaal niet te serieus. Zelf gelooft hij wat hij zegt, en over het algemeen kan ik mij heel goed vinden in zijn mening. Ik had het geluk de 2 e-boeken 10 redenen waarom je nog steeds niet afvalt en Nog 10 redenen waarom je nog steeds niet afvalt als een van de eerste te mogen lezen. Ook jij kunt deze e-boeken lezen door op het plaatje te klikken, dan komt je vanzelf op zijn website. Ook leuk om hem op facebook te volgen en je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief!

Pijnboompitten natuurlijke bètablokkers zijn

30-50 gram pijnboompitten hebben een gunstig effect op de doorbloeding, hartritmestoornissen en hoge bloeddruk. Pijnboompitten bevatten het fyto-nutriënt OPC en curcubitine die een anti-oxidant werking hebben.

Rauwe pijnboompitten remmen de schildklierfunctie, rooster ze dus even als je problemen hebt met de schildklier.

Veel drinken tijdens het eten een oorzaak kan zijn van een verstoorde spijsvertering?

Veel drinken tijdens het eten zorgt ervoor dat de maagklep naar de dunne darm te snel opent, het voedsel in de maag niet voldoende wordt afgebroken (dus niet genoeg wordt verteerd), waardoor er belangrijke/essentiële voedingstoffen verdwijnen in de darmen en vervolgens het lichaam via ontlasting verlaten.

Op gewicht?

Veel mensen zien eten als een beloning, maar wat doe je nu als je eindelijk weer vijf kilo bent afgevallen?

Gun jij jezelf dan toch die taart of zak met chips? Natuurlijk niet…dat schiet niet op. Wat denk je van een heerlijke behandeling bij de schoonheidsspecialist, of lekker naar de kapper, of een nieuw lingeriesetje? Om dat allemaal nog aantrekkelijker te maken heeft Natuurlijk! Bij Kaat contacten met de diverse bedrijven waarbij jij als cliënt van Natuurlijk! Bij Kaat leuke kortingen kunt krijgen!

× Waar kan ik je mee helpen?